h1

Sveroks årsmöte

23 april, 2007

Sveroks årsmöte börjar precis på att ta slut. Några avtackningar, sedan avslut. Det har varit ett bra möte, lite rörigt ibland men inga stora missöden. Det interessantaste brukar ju vara pengarna hävdar folk, så här är en sammanfattning:

  • Tre nya bidrag införs, riktade bidrag mot startande av föreningslokaler, drivande av mindre arrangemang (typ 20 – 150 personer), samt ett särskilt bidrag för utåtriktade arrangemang.
  • Rätt mycket pengar landar i informationssatsningar. Låter bra tycker jag, Sverok behöver förtydliga vad det är dom vill och vad det är dom är. Dessutom är det bra att man riktar information mot föreningarna, så att de får bättre kunskap om vad det är för riksförbund dom är med i egentligen.
  • Distriktens grundgaranti höjs. Bra tycker jag! Det innebär att verksamheten kan fortsätta även ifall det nån gångblir knackigt för ett distrikt. Det innebär även att norrlandsdistrikten får nog med pengar för att kunna genomföra verksamhet.
  • Spelveckan blir kvar. Den var ltie nedläggningshotad, men det visade sig att i stort sett hela mötet var mot den avgående styrelsens idé om att inte lägga några mer pengar på den.

Kort sagt ett rätt lyckat möte. Jag är nöjd med resultatet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: