h1

Britney Spears lär oss att blogga

11 mars, 2007

Jag har inte uppdaterat på ett tag nu. Det beror främst på att tiden har gått till att sätta upp en egen blogg, utanför ”färdigbloggarna” på wordpress.com. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men det skulle alltså kunna hända att den här adressen ändrar sig inom en någorlunda snar framtid. De största fördelarna är att det skulle ge mig mycket större friheter i hur jag vill lägga upp sidan, samt att jag får en mycket snyggare adress. De största nackdelarna är att det finns ett jättebra statistikverktyg på wordpress.com som jag kommer att sakna, framförallt rss-statistiken. Samt att jag måste byta adress och få folk över till den nya. Jag har några domäner som mest ligger och skräpar, så det finns plats att lägga bloggen på. En annan lösning vore att peka om adressen hit istället, men jag kommer att fortsätta sakna möjlighet att göra som jag vill med bloggen, men då har jag i alla fall styrt om trafiken till en webbadress som jag kan behålla oavsett hur jag vill göra senare.

Jaja, det var mest lite lösa tankar för att ni skall veta varför det inte händer något. Om ni har några tips om vad som är bra/dåligt så får ni jättegärna dela med er av dem.

Och nu en liten gåva till dem som faktiskt orkade ta sig igenom mitt babblande. Kumiko bloggar om att tjäna pengar på att blogga, jag har inte läst så mycket av hennes texter, men snubblade över ett inlägg som handlar om vad vi som bloggar kan lära oss av Britney Spears.

Glöm nu inte att hjälpa mig med mitt beslut! Hur ska jag göra med den nya sidan/adressen? Ni kanske till och med har bra förslag på wordpress-plugins som jag kan börja använda nu när jag saknar rss-statistiken.

Och, ja: Jag lovar att varna både en och två gånger ifall jag byter adress, så att ni får möjlighet att uppdatera bokmärken.

Annonser

3 kommentarer

 1. Ang. statistik.

  Jag avänder feedburner och är nöjd än så länge. Speciellt gillar jag att kunna få statistik inte bara över de som besöker sidan utan även över folk som prenumererar på min rss-feed.

  Lycka till.

  /Peter


 2. Hej Peter. Tack för svaret.

  Jo, jag har funderat på feedburner. Det finns en del bra plugin för att se den statistiken direkt i wordpress också. Problemet är bara att jag helst vill ha mina feeds från mina egna adresser. Om jag använder feedburner så får jag en adress via dem, vilket innebär att jag låser mig i det. Eller det kanske går att komma runt på något sätt?


 3. Bah, wordpress är skiten. Varför krångla till det? Peka om dina existerande domäner istället!

  Med tanke på hur mycket roliga widgets och applikationer som kommer hela tiden så tycker i alla fall jag personligen att det lätt är värt att stanna kvar. (inte för att jag använder ens en bråkdel av applikationerna men jag kan göra det utan krångel om andan skulle falla på!)

  Men du gör förstås precis som du vill själv 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: