h1

Google Docs

18 januari, 2007

Jag bara testar lite. Jag skriver detta i google docs & spreadsheets och publicerar det därifrån. Tokigt mycket web2.0, tror ni det fungerar?

Nu åter i wordpress: Visst fungerade det, helt utmärkt! För vaje dag som går blir jag mer och mer imponerad av de nya möjligheter som uppstår när modern webbteknologi möter viljan att dela med sig. Egentligen är inte just detta speciellt avancerat, men det är ett riktigt bra exempel på hur ny teknik och smart användartänkande ger oss användare otroliga möjligheter att utnyttja systemet på ett sätt som passar just oss.

Användarens frihet att använda systemet på sitt sätt, det är web 2.0. Tekniksnack har väldigt lite där att göra, även om det naturligtvis behövs för att ta utvecklingen framåt. Jag minns när David Siegel började tala om ”tredje generationens webbplatser”, det var ungefär i samma veva som man började säga webbplats istället för hemsida och Landrover hade en av världens bästa webbplatser (den ser väldigt annorlunda ut i dag). Det var i samma veva som man lyriskt började tala om möjligheterna att utnyttja databaser för att skapa webbplatser och ”content managemet systems” bara var en avlägsen och närmast ouppnåelig dröm. Det var samma sak då, helhet och användarvänlighet var nyckelord, men det fanns en rejäl bunt människor som inte kunde sluta prata teknik och det fanns en minst lika stor bunt människor som inte kunde sluta prata om formen framför allt. Men nu börjar det verkligen att hända på riktigt. Vi börjar så sakteliga att nå balans!

För att sammanfatta mina åsikter: Form och teknik i skön kombination, men inget av dem får någonsin ta överhanden. Användarvänligheten är allt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: